Над 100 деца от ДГ „Изворче“ се включиха днес в горския празник организиран от служители на СИДП, ДГС-Шумен, ПП „Шуменско плато“, РДГ-Шумен и ШУ „Епископ Константин Преславски“. По време на занимателния час малчуганите се учиха да разпознават иглолистните и широколистните дървета, както и кои са най-често срещаните в българските гори животни. Най-интересно за всички обаче се оказа залесяването в двора на детското заведение. Инж. Красимир Николаев обясни на малчуганите как трябва да се постави дръвчето, за да израсте. Децата обещаха да се грижат за фиданките.
Проявите по повод Седмицата на гората в Шумен продължават. Два декара с топола залесиха служители на ДГС-Шумен и студенти от специалност „Екология и растителна защита“ с ръководител д-р Мария Касчиева. Акцията се проведе в землището на село Овчарово. След края на залесяването горските почистиха района от битовите отпадъци разпилени в околността. През следващата седмица, по молба на Дария Георгиева, в Приюта за животни в Шумен ще бъдат залесени 20 широколистни фиданки, за да може района да стане по-приветлив и кучетата да бъдат защитени от лятното слънце.
Горското училище ще продължи да работи и след 7 април, когато приключва официално Седмицата на гората. Педагозите са подготвили още много занимания за децата от област Шумен, а преподавателите които искат горските да им гостуват в клас, могат да заявят желанието си на телефон 0878/596-860.