Множество туристи разгледаха пещера „Бисерна“ в първите дни от нейното отваряне за посетители. Поради големия интерес към уникалния природен феномен отново напомняме, че достъпът се осъществява само с предварително записване в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ на телефон  054/ 800 765. Организацията на работа е оповестена на сайта на Природния парк и на официалната страницата в социалната мрежа. Дирекцията не гарантира за достоверността на информацията, публикувана на други места.

За посещение в пещера „Бисерна“ заявките се приемат на посочения телефон в работни дни като посещенията ще бъдат възможни във всички съботи и недели до началото на ноември месец в часовете 10 ч., 11.30 ч., 13 ч и 15 ч., а в работните дни в пещерата ще се влиза от 10 ч., 11.30 ч. и 13 ч. В понеделник и вторник турсти няма да се приемат.

Маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока. До „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани в района на вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два – от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени  по всички маршрути.

Температурата в пещера „Бисерна“ е 10 градуса. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки и топла дреха.