Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ удължава срока за участие в националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ до 31 май 2020 г. Надпреварата се организира ежегодно като участниците могат да представят рисунки, приложни творби, стихове, разкази и презентации по темата. Заради извънредното положение срокът предаването на творбите се удължава с един месец.

Всички, които желаят да участват трябва да изпратят творбите си на адрес: гр. Шумен, лесопарк“Кьошковете“, ДПП „Шуменско плато“, п.к.160. За текстове, стихотворения и презентации електронните адреси са:

dppshumenskoplato@iag.bgshplato@hotmail.com

Дирекцията Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ дава възможност на всички, които се включиха в предизвикателството по повод Седмицата на гората, да участват със своите творби и в националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ като рисунките трябва да се изпратят в оригиналния си вид Дирекцията на парка, а не като снимка на електронна поща.

Близо 200 детски рисунки, стихове и разкази за гората са публикувани на сайта на Природен парк „Шуменско плато“ в категория“Седмица на гората“ и на сайта на Североизточното държавно предприятие в рамките на инициативата на Изпълнителната агенция по горите. Сред най-активните са учениците от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Приморско и СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен, а атрактивна електронна книжка изработиха четвъртокласници от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Петрич.