На 24.10, събота, фондация “Подобри”, съвместно с ПП “Шуменско плато” организират доброволческа акция по облагородяването на пътеката за хората с увреждания, която започва от  Астрономическата обсерватория.
     Каним всеки, който желае да се включи в доброволческата акция по поставянето на нови табели и поправката на парапетите, които ще служат на хора със зрителни увреждания.
Старт на събитието ще бъде даден от 10:00 ч., а сборният пункт е Астрономическата обсерватория.
Инициативата се организира по проект “Зелена академия”, който е изцяло финансиран от TELUS България, които всяка година спонсорират социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда. Проектът „Зелена академия“ на фондация “Подобри” цели да обучи деца и младежи по темата за опазването на околната среда.
   Специализираната пътека е създадена през 2008 г. по проект, фиансиран от Агенцията за хора с увреждания. По маршрута са разположени табели с брайлови надписи, чрез които незрящите граждани могат да научат повече за дървесните видове в Парка. През годините е ремонтирана няколко пъти, но към момента табелите с брайловите надписи са разрушени.