Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ изрази своята благодарност към доброволците, реализирали свои инициативи на територията на Парка през 2020 година. За най-активните са подготвени благодарствени писма по повод 5 декември – Международния ден на доброволеца. „Искаме да покажем уважението си към безвъзмездния труд, отдаден за подобряване инфраструктурата в парка и за реализираните акции“, посочи директорът Васил Василев.
Припомняме, че младежите от Общинския младежки съвет – Шумен освежиха пейките в лесопарк „Кьошковете“ и възстановиха Алеята за хора с увреждания на шуменското плато. По инициатива на Росен Донев и Цветомир Цонев с доброволен труд вече 5 месеца шуменци почистват територии от платото. Подобни акции са реализирали и спортни клубове. Колоездачите от Велоклуб „Илчов баир“ възстановяват пътеки, а чрез състезанията които клуба организира, се популяризират красивата природа в Парка и населените места около него. Други изявени доброволци са шуменците Красимир Атанасов и Петър Георгиев. С доброволен труд те поддържат парковата инфраструктура в различни местности и поставят указателни табели след съгласуване с Дирекцията. Благодарност за усилията е изразена и към членовете на „Ротари Шумен“, които разчистиха маршрута „Вълшебството на гората“ и продължават да работят за популяризирането на най-високата точка на шуменското плато – Търнов табия.
Благодарим на всички, които отдават своя труд и усилия за да можем да се наслаждаваме на красивата природа на шуменското плато!