3875 лв са събрани и дарени за обновяване на парковата инфраструктура в ПП „Шуменско плато“ в кампанията „Избери за да помогнеш“. Инициативата стартира в края на миналата година и чрез нея за 13-ти пореден път се набират средства за общо 16 значими каузи в цялата страна в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование и опазване на околната среда. 500 лв от средствата за Парка са дарени от физическо лице, а останалите събраха служителите на Райфайзенбанк – институцията, организираща кампанията.

На шуменското плато ще бъде направен ремонт на износена и счупена инфраструктура в районите на Горското училище, Пътеката на приказките и скалните манастири. “С приоритет ще се работи по съоръженията, които създават опасност за посетителите.Такива например са мостчето по Пътеката на приказките и едно от обезопасителните въжета по скалните манастири“, уточни инж. Васил Василев, директор на ДПП “Шуменско плато“.  Предвижа се и ремонт на табели и съоръжения в Горското училище, както и почистване.

За краен срок на кампанията за събиране на средства е обявен 5 февруари. На тази дата се навършват 42 години от създаването на природен парк „Шуменско плато“.  Чрез обявяването през 1980 година на 3 896 ха за защитена територия се цели да се съхранят ценните растителни и животински видове, платовидния ландшафт и местата, подходящи за отдих и туризъм.