Денят на доброволеца беше отбелязан в дирекцията на ПП „Шуменско плато“. Плакети и благодарствени писма за направеното през годината получиха най-активните дороволци, представители на частния сектор, неправителствени организации и институции. Инициативата се провежда за поредна година за да бъде изразено признание към хората, които с труда си допринасят Паркът да има приветливи пътеки, достъпни и безопасни съоръжения, места за обучение и забавление на деца и ученици, а също да бъде подкрепено детското творчество.

За дългогодишното си доброволчество в парка благодарности получиха Добромир Драев от Скаутския клуб в Шумен и Красимир Атанасов, чийто табели указват ключови маршрути. Той обяви пред присъстващите идеите, които има за да бъде подобрена инфраструктурата в Парка.

За почистване на пътеки и ремонти благодарности бяха отправени към доброволците Цветомир Генчев, Добромир Василев, Пламен Тодоров, учениците-стажанти от СУ „Тр. Симеонов и младежите от клуб „АлДоРа“. Отбелязан беше приноса на фондация „Подобри“ и Младежки съвет Шумен за обновяване на дендрологичната пътека, на Ротари клуб Шумен – за създване на Пътека на прилепите. За реализираните през годината множество парньорски инициативи благодарности бяха отправени към ръководствата на СУ „Панайот Волов“, РИОСВ Шумен и Центъра за рехабилитация на хора със зрителни увреждания.

За подкрепата при обновяването на парковата инфраструктура беше отбелязана заслугата на ръководството на Община Шумен и на Североизточното държавно предприятие, а за подпомагане на националния конкурс „Природата-моето вдъхновение“ признание получи финансовата институция „Изи кредит“.

Природен парк „Шуменско плато“ е пример как грижата за природата, за шуменци и децата на Шумен може да обедини държавата, общината, частния и неправитествения сектор. „Всички доброволчески акции през годината са значими“, отбеляза директорът на Парка инж.Красими Христови и подчерта, че служителите в дирекцията ще подкрепят и се ще включват в бъдещи идеи в полза на посетителите на защитената територия.

В доброволчеството няма първи и последни, всички усилия са еднакво ценни за нас и в крайна сметка са в полза на обществото. Благодарим!