Деца от ДГ „Пчелица“ представиха спектакъла „Пожар в гората“ по повод Деня на отворените врати в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“. Експерти от Регионалното управление по горите проведоха с малчуганите занимателни игри, засадени бяха дръвчета в лесопарк „Кьошковете“.
Директорът на Природен парк „Шуменско плато“ инж. Васил Василев представи пред журналисти регламента за достъп до пещера Бисерна, който изцяло е съобразен с опазването на прилепите и карста. Пещерата ще отвори за посетители на 8 април 2019г. и ще работи до 20 май. Следващият период на достъп ще започне през август и ще продължи до края на октомври месец. Групи за посещение ще се приемат само след предварително записване на телефон 054/800-765 или на електронна поща shplsto@hotmail.com
Посещението ще става само в делнични дни.
Първата група ще бъде посрещана от 10 часа. Престоят ще бъде по около 1 час. Общо за деня ще се допускат 4 групи. Те трябва да са съставени минимум от 8 души, а максимумът е 12 души. За туристическата услуга ще се заплаща 10 лв. на човек, като плащането ще става на място, при самото посещение.
До пещера Бисерна експертите от Парка препоръчват да се стигне пеша. Поставени са указателни табели. Служителите на ПП „Шуменско плато“ ще инструктират посетителите за безопасното преминаване през Бисерна. Маршрутът вътре е дълъг около 800 метра.