Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ се включва в инициативите, посветени на 1 юни – Ден на детето. От 10,00 ч. в центъра на Шумен – в парка до административната сграда на Общината, са предвидени творчески ателиета на организации, които работят с деца и младежи. Това са ЦПЛР- ОДК „Анастас Стоянов“, Общински младежки дом, МБЧК и Общинският центърът за превенция на зависимости. Организатор на събитията е Община Шумен.

Горските педагози ще предложат на децата да си изработят картички и сувенири, ще им предоставят забавни игри. Всяко дете ще си тръгне със саморъчно изработен подарък. Участието на служителите е във връзка с инциативата „Горска класна стая“, обявена от Изпълнителната агенция по горите.

Занимателните центрове включват актьорски игри, сцена на таланта, „Не се сърди човече“, „Дама“ и други забавления. По повод Деня на детето е предвидена богата палитра от инициативи, които ще се провеждат и на други места в града – Градската градина, в района на Цветния пазар и в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.