Лексикон за най-разпространените дървесни видове получиха малчуганите от ОУ “Добри Чинтулов” във Варна. Уроците за гората се провеждат в навечерието на рождения ден на училището, което става на 60 години. По повод празника и във връзка с проект “Подобряване природозащитното състояние на територията на Североизточно държавно предприятие“ чрез ОП Околна среда, децата от 1 до 3 клас получиха специалния лексикон и научиха как да различават основните дървесни видове в България. Благодарение на горските педагози Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“ и Татяна Димитрова от Североизточното държавно предприятие малчуганите от втори и трети клас вече разпознават кестен, липа, бреза и орех и сами определиха, че в двора на училището растат чинари.

Горски уроци за малките ученици на ОУ ”Добри Чинтулов” във Варна Горски уроци за малките ученици на ОУ ”Добри Чинтулов” във Варна Горски уроци за малките ученици на ОУ ”Добри Чинтулов” във Варна

Първокласниците обещаха да попълнят своя лексикон когато научат всички букви от азбуката. Занимания извън класната стая се проведоха и с учениците от клуб “Млад читател”, които обещаха да стана приятели на гората.

Тази есен горските педагози на Североизточна България провеждат множество уроци в населените места на областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище.