Лексикон за най-разпространените дървесни видове получиха малчуганите от ОУ “Добри Чинтулов” във Варна. Уроците за гората се провеждат в навечерието на рождения ден на училището, което става на 60 години. По повод празника и във връзка с проект “Подобряване природозащитното състояние на територията на Североизточно държавно предприятие“ чрез ОП Околна среда, децата от 1 до 3 клас получиха специалния лексикон и научиха как да различават основните дървесни видове в България. Благодарение на горските педагози Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“ и Татяна Димитрова от Североизточното държавно предприятие малчуганите от втори и трети клас вече разпознават кестен, липа, бреза и орех и сами определиха, че в двора на училището растат чинари.

Първокласниците обещаха да попълнят своя лексикон когато научат всички букви от азбуката. Занимания извън класната стая се проведоха и с учениците от клуб “Млад читател”, които обещаха да стана приятели на гората.

Тази есен горските педагози на Североизточна България провеждат множество уроци в населените места на областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище.