Близо 40 деца от ДГ „Мечтатели“ гр. Варна избраха природен парк „Шуменско плато“ за да отбележат Деня на Земята. Горските педагози представиха по забавен начин дивите обитатели в парка, както и най-разпространените дървесни видове. Най-впечатляващи за малчуганите се оказаха животните и птиците в гората, представени в интерактивните игри в Летния информационен център.

Малките природолюбители участваха във весели игри, като всяко дете си изработи само пролетно дърво.  Експертите акцентираха върху опазването на горите от замърсяване с отпадъци от опаковки.

                                       

Мотото на тазгодишнният Ден на Земята е „Планета срещу пластмаса“. По този повод повече от 1 милиард души в 192 държави участват в различни дейности , което го прави най-мащабното честване в света. Призивът е да бъде поет колективен ангажимент от страна на правителствата, институциите, бизнеса и гражданите за справяне с кризата, предизвикана от пластмасата, чрез намаляване на производството на пластмаса с 60% до 2040 година и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането вече не е достатъчно.