Служителите от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ се включват в националната кампания „Да изчистим България заедно”.  Световният ден на почистването на планетата, в който за пореден път се включва България, ще се проведе на 16 септември, събота.

Служителите на дирекцията ще раздават чували и ръкавици на желаещите от 9.00 до 10.00 часа в съботния ден в Летния информационен център на парка, който се намира на шуменското плато.

Съвместно с Община Шумен са набелязани места по шуменското плато, където доброволците могат да почистват. Това са стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, районът около него, местата за отдих, пътеките на „Горското училище“ и „Горския лабиринт“, както и заслоните „Теменуга“, „Детелина“ и пътят към пещера „Бисерна“.

ДПП „Шуменско плато“ участва за пети пореден път в националната кампания. Всяка година в средата на септември институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци се обединяват за по-чиста околна среда, като мотото на 2023 г. е „Готови сме!“. Кампанията насърчава отговорното отношение и поведение за създаване на една по-чиста и красива среда за живот.