Във връзка с провеждането на рали „Стари столици“ се въвеждат ограничения на движението на територията на ПП „Шуменско плато“.

На 6 август, неделя, се затварят за движение и следните пътни участъци:

Скоростни етапи 6 и 8 „Пивовара 1 и 2“ – от 8.30 до 14.30 часа от портала на пивоварния завод „Карлсберг“ до село Новосел през Стария град, изходната табела на село Лозево, за обходен път се ползва републиканският път Е70;

Скоростни етапи 7 и 9 „Лозево 1 и 2“ – от 9.00 до 14.30 часа от изхода за край на гр. Шумен /ул. „Стара планина“/ вилна зона над кв. „Боян Българанов“ до входната табела за село Лозево;

Скоростен етап 10 „Валерий Великов“ – от 13.30 до 15.30 часа от портала на пивоварния завод „Карлсберг“ до края на гр. Шумен /ул. „Стара планина“/ вилна зона над кв. „Боян Българанов“ по пътя за село Лозево.

Временните промени в организацията на движение ще бъдат обозначени с необходимата вертикална сигнализация. Шофьорите е необходимо да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват поставената сигнализация, както и указанията на служителите на „Пътна полиция“.