И през 2021 г. доброволци и покровители на маршрути и съоръжения отдадоха време и усилия за да се погрижат за природата и парковата инфраструктура. Годината започна с една от най-масовите акции за залесяване на изгорялата гора край кв.Дивдядово, с участието на над 400 души. Скаутите на Шумен почистиха района на “Хан Крумови порти”, на която са покровители и премахнаха избуяла растителност за да се разкрие прекрасната гледка от местността. От Велоклуб “Илчов баир” през лятото разчистваха различни пътеки, а в момента се работи по възстановяване на отдавна забравен маршрут в по-рядко посещаваната част на Парка. Възстановен кът за отдих с пейки и маси край бившия Профилакториум радва посетителите благодарение на доброволния труд на Георги Иванов и негови колеги от Центъра за специални образователни потребности в Шумен. Най-високата точка в Парка – Търнов табия, вече е указана с табели и достъпна благодарение на Ротари клуб Шумен, които са покровители на местността.

Децата и учениците също са сред активните доброволци. Третокласници от СУ “Панайот Волов” поставиха нови табели в Горското училище, призоваващи по забавен начин  за опазване на природата. Техни съученици от Клуб “Зелени патрули” залесиха с дръвчета, които са отгледали сами след уроците, проведени от експертите на Парка и СИДП. А детски кът “Слънце” грейна отново с труда на учители и деца от ДГ “Конче Вихрогонче”л Съоръженията бяха пребоядисани и освежени. Много са и доброволците, които ежедневно, без да се афишират, почистват отпадъци и нападали клони от горските пътеки.

В Деня на доброволеца -5 декември, Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ благодари на всички, които със своя труд и ентусиазъм се грижат за природата и съоръженията в Парка!