Служители на Природен парк Шуменско плато и Държавното горско стопанство – Шумен почистиха локални сметища на територията на ПП „Шуменско плато“. Заради голямото количество отпадъци се наложи  горските да осигурят тежка техника, с която да бъдат ликвидирани замърсяванията. Акцията се проведе в районите на Телевизионната кула, край Илдъз табия и край пътя за с. Лозево.

Купища отпадъци са почистени от шуменското плато Купища отпадъци са почистени от шуменското платоКупища отпадъци са почистени от шуменското платоКупища отпадъци са почистени от шуменското плато

На тези места често недобросъвестни граждани изхвърлят битови отпадъци от ремонти и разчистване на жилища. През пролетта тези терени също бяха почистени.

Съвместно с горските служители е премахната и нерегламентирана маркировка. Преполага се, че маркиращите ленти, които замърсяват околната среда, са поставени за провеждане на състезания, за които не са издадени съответните разрешителни.

                                                                                        Купища отпадъци са почистени от шуменското плато

Припомняме, че всички дейности в ПП „Шуменско плато“ следва да бъдат съгласувани с Дирекцията и местното държавно горско стопанство,  за да се избегнат нежелани инциденти. Благодарим на гражданите, които ни сигнализират за нередности в Парка като замърсявания, вандалски прояви и други.