Над 400 деца и младежи участваха в уроци, проведени от служители на ДПП Шуменско плато по повод кампанията на Изпълнителна агенция по горите, наречена „Горска класна стая“.
Кампанията стартира с поход до Хан Крумския скален манастир, в който се включиха 75 души. По време на прехода експертите от Парка представиха дейността на Дирекцията и спецификите на лесовъдската професия. На терен бяха показани и уникални представителина растителния и животинския свят.


Това бяха и темите на уроците, които експертите проведоха с деца и ученици от различни възрасти на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „П.Волов“, НУ „Княз Борис I“, СУ „Тр. Симеонов“, НУ „Илия Р. Блъсков“, СУ „Сава Доброплодни“, както и първокласници от училището в с. Ивански. В горската класна стая обучение получиха и ученици от 8 до 10 кл. на духовното училище НЮВВАБ

    

Огромен интерес предизвика шатрата на ДПП „Шуменско плато“ по време на общоградския хепънинг по повод Деня на детето. През арт работилницата и горските игри преминаха множество деца и родители.
Интерес към кампанията за популяризиране на лесовъдската професия и дейностите в горите проявиха и клубове по интереси и детски занимални „Знание“, „Смарт кидс“, „Защо“ и т.н

   

Горските педагози в Парка ще продължат да работят с деца през цялото лято. Занятия ще се правят по заявка на организирани групи. Ще бъдат предложени темите за най-разпространените дървесни видове, как да оцеляваме в гората, лесовъд за един ден и други, като ще се акцентира върху заниманията на открито.