В празничния 22  септември членове на Ротари клуб Шумен, експерти от ДПП “Шуменско плато” и доброволци разчистиха пътека до Търнов табия – най-високата точка на платото, която се намира на 502 м. надморска височина. Поставени са указателни табели, които да насочват туристите към мястото, разчистени са нападалите дървета и прорасналата растителност. Според споразумение с Дирекцията на природния парк Ротари клуб е покровител на Търнов табия и на турстическия маршрут “Вълшебството на гората”, чието състояние също беше проверено днес. През миналата година беше подновена маркировката и беше направено разчистване на пътеките.
Припомняме, че в миналото на Търнов табия е съществувало военно съоръжение, чийто останки личат под горската растителност. Освен геодезическия репер мястото е указано с табела, поставена преди няколко години от Ротари клуб Шумен.
Благодарим на всички, които взеха участите в днешната акция! Сътрудничеството ни ще продължи в посока опазване на ценните за шуменци места и маршрути!