Коледни картички за горските служители подготвиха децата от клуб „Зелени патрули“ към СУ „Панайот Волов“ в Шумен. С красивите си творби малчуганите поздравяват за празниците работещите в природните паркове и останалите структури на Изпълнителната агенция по горите, както и служителите в различни институции.  „Вярваме, че с всяка картичка подаряваме топлина и усмивки!“, споделят децата и техните преподаватели.

Това е поредната съвместна инициатива на клуба и Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ . През тази година „Зелените патрули“ участваха в множество акции и образователни кампании, сред които специални уроци със създаване на табла и анимации за биоразнообразието в природния парк, екоинициативата „Горичка в количка“,  уроци за прилепите, акция за залесяване и други.

Експертите работят с четвъртокласниците вече три години за допълване на знанията и възпитаване на любов и грижа към природата. Децата активно участват в конкурси и национални инициативи, а Лора Маринова от клуба зае призови места  в Националната викторина по повод Седмицата на гората 2021, Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ на ДПП „Шуменско плато“ и спечели две първи места в онлайн викторината на ПП „Сините камъни“ – Сливен.

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ се ангажира да изпрати детските послания до горските служители.