С урок за гората стартира дейността на екоклуб “Зелена сделка” към СУ “Трайко Симеонов” в Шумен. Учениците се запознаха с най-разпространените дървесни видове и се научиха да разпознават дърветата по техните листа, плодове и семена. Клубът се сфомира за първа година и с този урок започнаха заниманията.

Всеки член на клуба получи специален лексикон, създаден в помощ на обучението по проект „Подобряване природозащитното състояние на територията на Североизточно държавно предприятие“ чрез ОП Околна среда. Изданието представя широколистни и иглолистни видове дървета и разширява познанията на децата за природата. Младите еколози бяха запознати с полезните и вредните дейности в горите, както и с начините, по които да поддържат чиста околната среда.

С урок за гората стартира дейността на екоклуб “Зелена сделка” към СУ “Трайко Симеонов”С урок за гората стартира дейността на екоклуб “Зелена сделка” към СУ “Трайко Симеонов” С урок за гората стартира дейността на екоклуб “Зелена сделка” към СУ “Трайко Симеонов”

Младите еколози бяха подготвили изненада на горския педагог Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“ като изпълниха химна на гората – песента „Хубава си моя горо“. Те споделиха, че имат огромно желание да засадят дърво и да участват в залесяване, а горският педагог Ирина Павлова им обеща да ги включи в подобна кампания когато бъде организирана.

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ и СУ „Трайко Симеонов“ имат сключено споразумение за сътрудничество и работят съвместно с деца от няколко години. В парка се провеждат стажове и практики с учениците от специалност „Помощник инструктор по спортни и туристически дейности, а с по-малките ученици се правят уроци за гората.