Почти 2000 детски творби от цялата страна участваха в инициативата “Моят разказ за гората“, с която беше отбелязана Седмица на гората 2020 г. през месец април. Снимки на рисунки, текстове и презентации бяха получени на електронните пощи на Изпълнителна агенция по горите, дирекциите на природни паркове и държавните предприятия. Близо половината от произведенията малчуганите техните родители и учители изпратиха до Североизточното държавно предприятие и Природен парк „Шуменско плато“ и в отговор всеки участник получи линк към публикацията на своята творба. Като признание за участие в изявата на всички деца ще бъдат изпратени виртуални грамоти

В писмо до всички участници изпълнителният директор на ИАГ, инж. Мирослав Маринов обеща на младите любители на природата да „продължат“ своя разказ за гората като участват в залесяване през есента. До тях ще бъдат специалистите – лесовъди, които ще им покажат как се създава нова гора и какви са грижите за нея. Освен това, експерти ще посетят училищата и класовете с най-много участници за да им представят урок за гората и да ги запознаят с работата на лесовъдите.

Освен това в Природен парк „Шуменско плато“ продължават да пристигат творби за участие в конкурса „Природата – моето вдъхновение“. Тази година срокът за изпращане на рисунки, тектстове, приложни творби и презентации е удължен до края на май. Надпреварата е за ученици от 1-ви до 12-ти клас.