С кратка церемония днес беше  официално открита“Пътеката на прилепите“. Тя се намира в лесопарк „Кьошковете“ в Шумен и по нея могат да се открият изображения на различни видове прилепи, както и тяхната храна. Идеята и реализацията е на Ротари клуб – Шумен със съдействието на ПП „Шуменско плато“. Пътеката беше представена пред членове на Ротари клубовете от Шумен, Свищов, Търговище и Разград. „Със създаването на тази пътека ще бъдат обогатени заниманията на открито с деца и уроците, които се провеждат на шуменското плато на принципа на горската педагогика“, отбеляза ръководителят на шуменския клуб Мария Касчиева. Тя допълни, че малчуганите имат нужда от повече знания за природата и нейните диви обитатели за да не се страхуват от тях и да ги опазват.

Работата по създаването на пътеката започна още в края на миналата година. Теренът беше разчистен от нежелана растителност, бяха поставени изображенията на прилепите, както и модел на къщичка за прилепи. Ротари клуб Шумен е и покровител на маршрута „Вълшебството на гората“, който минава в близост до най-високата точка на платото – Търнов табия. Табела, изработена от клуба, указва точното място.

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ изрази своята благодарност за доброволческото начинание. В специално писмо се отбелязва, че положените усилия са в полза на цялото общество и са пример за всички шуменци.